Πονόλαιμος - αίτια και αντιμετώπιση

Ο πονόλαιμος εμφανίζεται είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα. Εκδηλώνεται με συμπτώματα είτε ελαφριά, όπως η δυσάρεστη αίσθηση σε όλη τη ζώνη του φάρυγγα και του λάρυγγα είτε πιο βαριά, όπως είναι η αδυναμία να καταπιούμε στερεές τροφές, υγρά ή ακόμα και το ίδιο το σάλιο μας. Στην τελευταία περίπτωση, τα συμπτώματα προειδοποιούν για την ύπαρξη μιας πιο σοβαρής κατάστασης. 

Ξηροφθαλμία - Πόσο μας χρειάζονται τα δάκρυα;

Όσοι υποφέρουν από ανεπάρκεια παραγωγής δακρύων, ή αλλιώς ξηροφθαλμία, γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα αρκετά ενοχλητικό πρόβλημα υγείας, το οποίο θα πρέπει ο ασθενής να συνειδητοποιήσει ώστε να υιοθετήσει αυστηρά το σωστό θεραπευτικό σχήμα και τις αντίστοιχες συνήθειες.

Πρόληψη της ουλίτιδας μέσα από μια ολοκληρωμένη στοματική υγιεινή

Ο όρος ουλίτιδα χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι υπάρχει φλεγμονή στα ούλα. Μετά την πλήρη ανάπτυξη των δοντιών εμφανίζεται με μεγάλη συχνότητα, ενώ η αντιμετώπισή της είναι συχνά εύκολη. 

Γρίπη και Κρυολόγημα

Η γρίπη και το κρυολόγημα εμφανίζονται με μεγάλη συχνότητα, ιδιαίτερα μεταξύ των παιδιών και των ηλικιωμένων. Τα συμπτώματά τους είναι παρόμοια και, συνεπώς, είναι πολύ εύκολο να τα μπερδέψουμε. Στην ουσία όμως πρόκειται για δύο διαφορετικές ασθένειες.